Vreemde beauty ingrediënten

Van wasabi en zeewier tot sake en bier. Tegenwoordig vind je redelijk vreemde ingrediënten in beautyproducten. De schoonheidsindustrie doet er blijkbaar alles aan om hun producten te verkopen en zijn hiervoor continu op zoek naar de best werkende ingrediënten. En soms kom je dan zeer vreemde dingen tegen…


 

Wasabi
De laboratoria van Garnier ontwikkelden een scrub en reinigingsgel met extracten van wasabi omdat deze van nature antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Het reinigt de poriën grondig, verwijdert onzuiverheden en geeft een fris gevoel. Ben jij een sushi fan, dan is dit wellicht iets voor jou...

Houtskool
Zowel Lush Cosmetics als Garnier hebben de absorberende werking van houtskool ontdekt. Beide scrubs absorberen de overtollige oliën bij een vette huid en werken reinigend – al zou je dit niet zeggen als het om houtskool gaat.

Kaviaar
Kaviaar is prijzig, ook als je het in een beautyproduct stopt. Is het goede marketing of zou kaviaar echt een goede werking hebben op de huid? Repère beweert dat het de textuur en stevigheid van de huid verbetert, en voel je de eitjes openspatten wanneer je het gebruikt. Zou jij er €275 voor over hebben?

Look
Het wonderingrediënt van Lush’s Cosmetic Warrior gezichtsmasker is look, wat van nature een zuiverende werking heeft. Voor wie een onzuivere huid met veel puistjes heeft, zou dit gezichtsmasker ideaal zijn om bacteriën te doden en vuil te verwijderen.  Wel doeltreffend, maar helaas heeft het masker niet zo’n fijne geur…

Vogeluitwerpselen
Jawel, je leest het goed. In dit gezichtsmasker van Uguisu Poo zitten de feces (uitwerpselen) van vogels. En dan in het bijzonder van de Japanse nachtegaal, want deze zou veel guanine, urea en proteolytische enzymen bevatten. Het is wetenschappelijk aangetoond dat deze bestanddelen een hydraterende en anti-verouderende werking hebben en zorgen voor een frisse huid. Ontdekt door de geisha’s en nog steeds een hit in Japan.

Bier
Steeds vaker wordt de goede werking van bier ontdekt en zien we de bestanddelen van bier terugkomen in de beauty industrie. Naast de vele biershampoos zijn er in Duitsland zelfs wellness centra die bierpakkingen en bierbaden aanbieden. Het Tsjechische bedrijf Pivní biedt een uitgebreid gamma aan van producten waarin bier verwerkt zit. In bier (en dan vooral in hop) zitten veel vitamines (B) en mineralen die zuiverend en glanzend werken.

Sake
Jaren geleden kwam het Japanse bedrijf SK-II erachter dat werknemers uit een sakebrouwerij allemaal een jonge, rimpelloze huid hadden (ongeacht de leeftijd). Dit moest het geheime ingrediënt zijn tegen houdveroudering. Sindsdien is sake het vaste basisingrediënt voor hun producten, waaronder deze gezichtsreiniger.

Zeewier
Naast zeewier zitten er in dit BB Seaweed masker van Lush ook nog gemalen amandelen, aloë vera, olijfolie en andere natuurlijke extracten. Het masker werkt kalmerend en balancerend voor je huid en geeft een fris gevoel.

 

DEEL DIT BERICHT