TYS Testlab: ScentOils

Geurende oliën voor thuis.


 

De dagen worden korter, tijd voor meer sfeer en warmte in huis. Mocht je – net als ik – fan zijn van geurkaarsen, dan raad ik zeker ScentOils aan. Lees hieronder waarom!

ScentOils zijn geuroliën voor gebruik in een ScentLamp olielampje. Wanneer de olie in het olielampje gaat, en de brander gaat branden, wordt er direct een geur verspreid in de ruimte. Ik testte de White Tea en Clean Cotton in combinatie met de witte Ceramic Burner.

How to?
Eerst vul je de olielamp, om vervolgens de lont 20 minuutjes zich te laten ‘volzuigen’ met de olie. Daarna steek je de lont aan de bovenzijde aan en wacht je 2 minuutjes voordat je de vlam uitblaast. Vrijwel direct merk je dat de brander zijn werk doet en wordt de geur verspreid door heel de ruimte. Veel sneller dan de gemiddelde geurkaars!

Van de 2 geuroliën die ik heb getest, bleek de White Tea mijn favoriet te zijn. Ik vond deze vooral ideaal om te gebruiken na het koken, om nare geurtjes tegen te gaan. Persoonlijk ben ik in de winter fan van zwaardere geuren en kijk al uit om de Cedar Vanilla of Musk & Patchouli te gaan gebruiken. Of een echte najaarsgeur als Apple & Cinnamon, zalig!

ScentOils heeft in totaal 30 geuren uitgebracht, dus er zal zeker een geur bij zitten die bij jou past. Ook aan de vormgeving is gedacht, de oliebranders zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en uitvoeringen.

Enige bedenking die ik heb op het gebruik van de ScentOils, is dat het in een huis met (kleine) kindjes wel wat gevaarlijk kan zijn. Aangezien je geen vlam ziet, lijkt het onschuldig. Dus zeker oppassen bij gebruik met kleine kindjes om je heen, plaats het op een hoge kast of enkel op uren dat de kids al in bed liggen.

Prijzen ScentOils vanaf €14,95 (475ml) en de ScentLamps vanaf €21,95. Verkrijgbaar in de World of ScentChips webshop of bij geselecteerde dealers.

DEEL DIT BERICHT

MEER INTERIOR + SHOPPING