Tips voor zachte zomervoetjes

Zijn jouw voetjes al zomerklaar?


 

Sandaaltjes, teenslippers of andere open schoenen, het hoort bij de zomer. Jammer genoeg zijn er ook wel vervelende voetenprobleempjes als ruwe huid, blaren en zweten. Gelukkig zijn er enkele tips & tricks die deze probleempjes verhelpen en jouw voeten summerproof maken.

Hello new shoes!
Helaas brengen nieuwe schoenen, teenslippers of sandaaltjes soms vervelende blaren met zich mee. Loop ze altijd even in thuis voordat je er een volledige dag of avond op gaat lopen. Verder bestaan er tegenwoordig tal van handige inlegzooltjes die blaren verzachten of doen voorkomen. Mijn favoriet zijn de producten van Heels’r Us, zij hebben voor elke pijnlijke zone wel een oplossing.

Wanneer je toch blaren hebt overgehouden bij het inlopen van je nieuwe schoenen, prik ze dan pas door wanneer de pijn ondraaglijk wordt (met een gesteriliseerde naald), smeer er een beetje antibioticazalf op (verkrijgbaar bij de apotheker) en doe er een pleistertje op.

Droog, droger, droogst
Niet alleen voor je gezicht en lichaam geldt dat door de warmte en de zonnestralen je huid sneller droog wordt. Ook je voeten en handen ondervinden dit probleem, met zelfs pijnlijke kloven tot gevolg. Breng dus ’s zomers regelmatig na het douchen een vochtinbrengende crème aan. En net als voor je handen, gebruik je ook voor je voeten het best een speciale voetencrème. De lijn van The Bodyshop is zalig, je vindt hier naast verzorgende voetencrèmes ook peelings en scrubproducten.

Zijn je hielkloven zo pijnlijk dat je bij elke stap pijn hebt? Smeer ze voor het slapen gaan in met antibioticazalf, dek ze af met een verbandje en herhaal dit enkele dagen, je zal zien dat de hielkloven minder pijnlijk zullen worden.

Flipflop fan?
Draag jij het liefst de ganse zomer teenslippers? Kies dan voor een paar met meerdere bandjes en een dikkere zool. Want ten slippers zijn nu niet echt bepaald goede leest voor je voeten. Regelamtig dragen kan leiden tot stressfacturen, peesontstekingen en hamertenen (say what?) Gelukkig bestaan er tegenwoordig heel wat toffe slippermodelletjes die een betere leest hebben, maar wissel dus ook zeker af met gewone sandaaltjes, sneakers en andere schoenen.

Blote voetjes
Op blote voeten rondlopen kan zalig zijn, helaas verhoogt het wel de risico’s op verschillende virussen als schimmels en bacteriële huidinfecties. Neem dus altijd een paar teenslippers mee naar openbare, populaire ruimtes als zwembaden of beach clubs.

Zweetlucht
Sommige mensen hebben er helaas meer last van dan anderen: zweetvoeten. Ben jij zo’n persoon die er veel last van heeft? Zorg dan voor voldoende ventilatie, draag sokjes gemaakt van katoen en viscose (geen polyester) en zorg ook dat je schoeisel van kwalitatief hoogwaardige materialen gemaakt is. Enkele trucjes: smeer ze regelmatig in met baby- of mentholpoeder of zet een pot thee, laat afkoelen en dompel je voeten erin. De looistoffen in thee verminderen namelijk de zweetproductie. Wanneer jouw voetenlucht echt tot een ontvolking van een terras zorgt, kun je het best even langsgaan bij de dermatoloog of huisarts.

Voetenritueel
Net als dat het zalig kan zijn af en toe eens een relaxerend bad te nemen, kan het ook eens deugd doen je voeten wat extra aandacht te geven. Om de huid zacht te maken, neem je best eerst een voetenbadje, laat je voeten hier 20 minuutjes in ‘weken’. Scrub vervolgens de ruwe eeltlagen met een eeltvijl of pluimsteen. Masseer je voeten hierna direct in met een vochtinbrengende crème. Tegenwoordig vind je speciale katoenen sokjes om de crème nog beter te laten inwerken. Je kan je voeten ook goed inwikkelen in een katoenen handdoek. De producten die ik zelf altijd het liefst gebruik, zijn die van The Body Shop, deze hebben een zalige pepermuntgeur, die je voeten direct een opfrisser geven.

DEEL DIT BERICHT