Roboty Ręczne

Love is all we knit.


 

Onze nieuwe stagiaire Oliwia heeft met haar Poolse roots en een subliem gevoel voor (eerlijke) mode onze redactie laten kennis maken met enkele bijzondere Poolse labels. Zo ook met Roboty Ręczne, een van oorsprong knitwear label uit Warschau dat onder leiding van designer Marta Iwanina-Kochańska uitgegroeid is tot een prachtig label waar ik inmiddels groot fan van ben!

Love is all we knit
Vrij vertaald betekent Roboty Ręczne ‘handwerk’, als knitwear label behoeft deze term uiteraard geen extra uitleg. Van gebreide cardigans en wollen jurkjes tot gehaakte tops en bikini’s, de seizoenloze collectie wordt met veel liefde en zorg handgemaakt in Polen van natuurlijke wolsoorten als merino en alpaca.

Lady Bags: de comeback van de Jane Birkin mandjes
Naast de knitwear collectie heeft Roboty Ręczne ook een serie handtassen die menig modehart sneller doet laten slaan. De collectie bestaat uit gehaakte tasjes en de zogenaamde Lady Bags: rieten mandjes in de stijl zoals Jane Birkin ze in de jaren ’70 droeg. Super stylish en een stuk goedkoper dan de Hermès Birkin Bag, dus je hoeft er niet voor op een wachtlijst!

Je shopt alles online in de Roboty Ręczne webshop. Prijzen variëren van €54 voor de bikini’s tot €480 voor de wollen jurkjes en cardigans. Een rieten Lady Bag shop je vanaf €54. Liever de collectie in real life aanschouwen? Dan kun je o.a. bij Damoy Antwerp terecht.

Ps. Ga je op citytrip naar Warschau? Plan dan zeker een bezoekje aan het atelier en de shop van Roboty Ręczne aan de Mozaikowa straat.

 

DEEL DIT BERICHT

MEER FASHION & BEAUTY + TRENDS + SHOPPING