Multifunctionele wattenbolletjes

6x 'magische' krachten van wattenbolletjes!


 

Voor make-up ‘activiteiten’ gebruiken veel vrouwen wattenstaafjes, - bolletjes en/of -schijfjes. Totdat ik deze tips tegen kwam. Want wattenbolletjes lijken meer bestaansrecht te hebben dan alleen maar in je make-up kit te liggen. Ze hebben functionaliteiten die je wellicht nog niet kende. Lees en laat je verrassen!

Ruimtebesparend
Wanneer je een avondje op stap gaat en enkel een clutch meeneemt, is het niet mogelijk om daarin al je gewenste make-up, lipstick en mascara’s te doen. Althans, bij mij toch niet. Wanneer je wattenbolletjes op voorhand insmeert met poeder, blush of bronzer en ze in kleine, aparte plastic zakjes steekt, kun je bijna je volledige make-up collectie meenemen. Voor eenmalig gebruik, dat wel, maar ruimtebesparend en dus very handy!

Remove it anywhere!
De vorige ruimtebesparende bewaartip geldt overigens ook voor nagellak remover. Zolang je watjes gedrenkt in nagellakremover in een apart zakje steekt en goed afsluit, drogen ze niet uit. Jammer genoeg geldt dit niet voor nagellak zelf, maar gelukkig kun je die in mini-verpakkingen kopen.

Frisse geur
Je kledingkast opfrissen met een zalige geur? Ook dat doe je met wattenbolletjes. Spray ze in met je favoriete parfum, leg ze in de kast en je zal zien (of beter gezegd: ruiken), de geur blijft wekenlang hangen!

Slaap zacht!
Wist je dat lavendel een slaapstimulerende werking heeft? Druppel een paar druppels lavendelolie op een wattenbolletje en verstop deze in je kussensloop en je zal slapen als een roos...

Bumpertjes
Grote en kleine make-up kwastjes en potloden in een potje bij de lavabo. Staat leuk en is ‘handig’. Totdat je merkt dat de kwasten, alle poeders en bronzers aan elkaar afgeven. Plaats daarom enkele wattenbolletjes in het potje zodat ze als kleine bumpertjes dienen. (Je kan hier overigens ook schelpenzand voor gebruiken)

Straffe lak
Ooit glitter- of kaviaarnagellak gebruikt? Heel tof, maar het verwijderen ervan lijkt een hele opgave. De oplossing: in nagellakremover gedrenkte wattenbolletjes. Je zal zien dat de nagellak direct van je nagels glijdt wanneer je de wattenbolletjes na 3 minuutjes van je nagels verwijdert. Deze truc geldt overigens ook voor gel polish nagellak.

DEEL DIT BERICHT