Modetrends voorjaar/zomer 2015

Het belooft zowel een vrolijk als minimalistisch voorjaar en zomer te worden als we naar de modetrends van 2015 kijken.


 

De trends voor het voorjaar en zomer van 2015? Heel veel bloemenprints, glitter en lichte stoffen, maar ook pastel, oversized en een ontbloot middenrif (owch!). We zien twee verschillende hoofdstijlen dit voorjaar, namelijk de bohemian hippie en het minimalisme.

Boho still rocks!
De seventies zijn weer helemaal terug, de tijd van de flowerpower krijgt deze zomer nieuw leven ingeblazen. Denk aan bloemenprints, franjes en grafische prints. De materialen binnen deze trend zijn vooral daim en denim in combinatie met lichte stoffen zoals voile, zijde en linnen. Daarnaast zien we ook prints uit de popart verschijnen en zijn de kleuren uitbundig, fris en fruitig.

Minimalisme en meer…
En lijnrecht tegenover de boho stijl staat het minimalisme, al een tijdje erg hip in modeland. Kijk maar naar de opmars van alle Scandinavische merken die ambassadeur lijken te zijn van deze stijl. Binnen het minimalisme zien we nog steeds heel veel oversized modellen en kostuums. Een natuurlijke look staat hier centraal. De rokken worden hier ook weer wat langer, tot op of net boven de knie en hoog beginnend in de taille. Hierop wordt een korte top gedragen zodat het middenrif zichtbaar is. Ook zien we veel doorzichtige materialen in de kleding verwerkt. Wat de kleuren betreft is het voornamelijk pastel wat de klok slaat. Vooral de koele, bleke ijskleuren zijn in. Topkleuren dit voorjaar zijn zilver en alle tinten van blauw. Goud en poederroze blijven ook nog steeds belangrijk.

Denim de luxe
Denim is altijd hip, maar als we de catwalks van de grote merken ….. zien we vooral heel veel denim, en dan het liefst in een 'couture' versie. De gescheurde en gebleekte versies van winter 2014 maken plaats voor zeer lichte of juist zeer donkere denim jasjes, blazers, lange jassen, broeken, rokken en shorts. Denim is nog nooit zo stijlvol en luxueus geweest!

En de voetjes?
Wat schoenen betreft zien we vooral heel veel platformschoenen, in het wit, zwart en metallics. Perfect voor een paar centimeters extra! Ook de gladiatorsandalen zijn weer helemaal terug. Iets voor jou?

Natural beauty
Een belangrijke trend die 'in' blijft, is in de make-up en haarmode te vinden: natuurlijk is hierbij het sleutelwoord!

DEEL DIT BERICHT

MEER FASHION & BEAUTY + TRENDS