Modetrends F/W 2015

Rechtstreeks van de catwalk in je kleerkast: alle trends voor dit najaar op een rijtje.


 

Er zijn tegenwoordig zo veel ontwerpers en zo veel verschillende smaken en kledingstijlen te onderscheiden, dat eigenlijk alles wel kan. Toch zijn er ieder seizoen wel enkele modetrends te ontdekken, zo ook voor dit najaar.  Hieronder vind je beknopt de trends voor dit najaar die gespot zijn op de catwalks van de grote ontwerpers.

70ies & 80ies
Jaren '70 trends blijven de mode ook het komende seizoen beïnvloeden. Daarnaast zien we ook veel jaren '80 invloeden terugkomen.

Aristocratisch
De catwalks waren opvallend 'aristocratisch'. Ontwerpers lieten zich inspireren door Versailles of door de Britse aristocratie. Fluweel, bloemenprints en dieprode tinten waren hierbij nadrukkelijk aanwezig.

Oversized coats
Een van de grootste trends voor deze winter: grote, oversized jassen met grote kragen, wijde mouwen en opgenaaide zakken. Veelal zonder sluiting of een stoffen knoopceintuur.

Van mini to maxi!
De lengte van de rokken varieert van kort, midi tot zelfs lange maxirokken en jurken. Broeken worden wijder en ook de broekrok of culotte broekjes zijn ook dit seizoen weer te zien.

Veel breisels!
Wanneer je zelf kan breien, dan mag je van geluk spreken, want je kan zelf je kleerkast bijeen breien. Naast de bekende Bernadetjes dus ook allerlei andere gebreide truien en gilets met kabels, ajour en verschillende kleurpatronen, om maar niet te zwijgen over de gebreide accessoires, we all love them!

Lange capes
Naast de oversized jassen zien we ook veel lange capes van (gebreide) stoffen met niet meer dan twee gaten om je armen door te steken.

Bont
Op de catwalks was ook veel (nep)bont verwerkt, in verschillende kleuren of gecombineerd met andere stoffen.

Veterlaarzen
Er zijn op vlak van schoenen meer trends te beschrijven, maar om één trend kunnen we niet heen: de veterlaarsjes! Op de catwalks van verschillende grote designers waren ze te zien, en nu ook in de shops.
 

DEEL DIT BERICHT

MEER FASHION & BEAUTY + TRENDS