The Minimalist

Zo creëer je een minimalistische capsule collectie!


 

‘Less is more’ is een uitspraak die op het lijf geschreven is van fans van de minimalistische look. En met het nieuwe modeseizoen dat net van start gegaan is, hopen wij deze fans (The Minimalists) hieronder te inspireren. We creëerden een zogenaamde capsule collectie oftewel een 18-tal basisstukken en accessoires die perfect met elkaar te combineren zijn. Alle items komen uit de nieuwste Fall/Winter 2016 collectie van Esprit.

Klik op onderstaande linkjes om direct naar de verschillende items in de Esprit webshop te gaan! Shop, mix & match!
Grijs katoenen kleedje / Gestreept sweatshirt / Oversized blazer / Boyfriend jeans / Blauw suède sneaker / Lichtblauwe damesblouse / Donkerblauw kleedje / Kokerrok van jersey stretch / High waist jeans / Wollen mantel / Fijn gebreide trui / Suède booties / Donkerblauwe jumpsuit / Schoudertasje / Minirok / Blouse met strik / Chino broek / Hoedje

Niet direct fan van een minimalistische kledingstijl, maar wél benieuwd hoe je zelf thuis een capsule collectie kunt samenstellen? Wij geven je hieronder enkele tips. Het zal rust brengen (niet elke ochtend in de stress ‘wat moet ik aan?’) Bovendien zal het je in the end een hoop geld besparen!

Stap 1: Maak je volledige kleerkast leeg, leg het allemaal op je bed.

Stap 2: Sorteer alle items in de volgende 4 categorieën:

  • Love it! – items die je direct zou willen aantrekken
  • Maybe? – items die nog enige twijfel hebben
  • Nope! – items die je absoluut kunt missen.
    Niet twijfelen en geef het direct aan een Kringwinkel of verkoop het online.
  • Seasonal – seizoensgebonden stuks
    In de winter hang je alle zomerstuks weg en vice versa.

Stap 3: Hang de categorie ‘Love it’ terug in je kleerkast, als het goed is ontpopt jouw ware kledingstijl zich nu!

Stap 4: Probeer de ‘Maybe’ items te combineren met jouw ‘Love it’ items. Lukt dit niet, dan zul je streng moeten zijn en deze uiteindelijk bij de ‘Nope’ stapel moeten leggen.

Stap 5: Bekijk nu hoe je je kleerkast kunt aanvullen met stuks die je nog mist. Zorg ervoor dat alles te combineren valt met elkaar: een sweater koop je niet bij die ene jeans, maar zou ook te combineren moeten zijn met andere stukken uit jouw collectie, dat is het basisprincipe van een Capsule Collectie!

Meer tips nodig? Bekijk dan de blog UNFANCY van Caroline Rector, elk seizoen creëert zij met 37 stuks een eigen capsule collectie. Dit en andere tips deelt ze op haar blog en social media kanalen, ook kun je haar praktische Free Wardrobe Planner downloaden die jou verder op weg kan helpen!

Beeld: UNFANCY

 

 

DEEL DIT BERICHT

MEER FASHION & BEAUTY + TRENDS + SHOPPING