Matter Prints

Where fashion meets consciousness…


 

Door Vogue India is dit duurzame label uitgeroepen tot één van dé upcoming fashionlabels van Azië. Matter Prints maakt broeken, geen gewone broeken, maar broeken met een verhaal… 

Matter laat zien hoe betaalbare luxueuze mode op een eerlijke en duurzame manier kan worden voortgebracht. De hoofdzetel is gevestigd in Singapore waar de collecties ontworpen worden. Het productieproces vindt echter plaats in India, in kleine fabrieken waar Matter zelf de controle heeft over de herkomst van de grondstoffen en toezicht heeft op een eerlijk arbeidsproces.

De huidige collectie wordt omschreven als ‘pants to see the world in’, met shorts en lange modellen voor zowel dames als heren en gemaakt van natuurlijke stoffen als katoen en zijde met prachtige, handgeverfde prints. Hiervoor worden ambachtelijke weef- en verftechnieken gebruikt en zijn alle grondstoffen ecologisch en fair-trade.

Naast de unisex modellen heeft Matter ook een aparte heren- en damescollectie. Voor de heren lijken de broeken een goed alternatief te zijn op jeans en bermuda shorts. Voor dames zijn de modellen geschikt voor elke gelegenheid, ga voor chique met high heels onder de ‘The Lounge Lunghi’ of trek je sandaaltjes aan onder een ‘Hitched Hikers’ shorts!

Renyung Ho en Yvonne Suner zijn de initiatiefnemers achter Matter. Ze leerden elkaar kennen tijdens een van hun reizen. Al gauw werd duidelijk dat ze hun liefde voor het reizen, global awareness en cultuur wilden samenbrengen in travel wear fashion voor globetrotters, net als zijzelf.

Alle broeken zijn verkrijgbaar in de webshop waar je kan betalen met PayPal en creditcard, verzending naar Europa is gratis! (Prijzen vanaf €60)

Matter Prints in Europa! Op woensdag 22 en donderdag 23 juli is er in Amsterdam de Pants Pop-Up waar je de collectie van Matter prints kunt bekijken en kopen. Wellicht een goed idee om een dagje Amsterdam te plannen? Klik hier voor meer informatie.

DEEL DIT BERICHT

MEER FASHION & BEAUTY + TRENDS + SHOPPING