Long hair, don't care?

8 tips & tricks om lange lokken mooi en gezond te houden.


 

Waarschijnlijk heeft elke vrouw haar eigen rituelen als het om haarverzorging gaat. Maar wellicht zijn onderstaande tips de moete waard om eens door te nemen en uit te proberen, want lange lokken vragen immers om wat extra aandacht.

Wassen en co
Enkel wassen is niet genoeg voor lang haar. Gebruik een conditioner na elke shampoobeurt en wekelijks een haarmasker, speciaal voor lange lokken.

Kammen & knopen
Kam je haar voor het wassen. Je haar zal hierdoor minder in de knoop raken.
Nat haar is bijzonder gevoelig voor ´mishandelingen´, doe je haar dus nooit in een vlecht, knotje of paardenstaart wanneer het nog vochtig is.

Afdrogen: be gentle!
Schrob je haar nooit wanneer je het afdroogt. Het is beter om een handdoek (of microvezeldoekjes) tegen je kruin te drukken en dan langzaam naar je haarpunten toe te werken. Zo absorbeer je het water en zorg je voor een gladde haarschacht.

Metaal en rubber: don’t!
Metalen haarspeldjes of rubberen elastiekjes zonder textiel omhulsel zijn helemaal uit den boze. Met de tijd vernietigen ze de haarschacht en dat leidt tot broos en gebroken haar.

Wees lief voor je haar
Draag jij vaak een paardenstaart, knotje of vlecht, en dat een dag lang? Laat je haar dan thuis geregeld loshangen.

Fan van een haardroger of stijltang?
Laat je haar zo vaak mogelijk aan de lucht drogen. Wanneer je toch je haar droogt met een haardroger, kies dan voor de koude stand. Heb je toch de hete stand nodig? Bewaar dan zeker een afstand van zo´n 15 cm of meer tussen je haar en de haardroger. En we hoeven je niet te vertellen dat een stijltang je haar veel schade toe doet. Probeer intensief gebruik hiervan te vermijden.

Natural hair
Gebruik een haarborstel met natuurlijke haren: dat levert de mooiste glans op. Ook het aantal borstelharen per vierkante cm heeft impact: hoe meer natuurlijke haren, hoe mooier de glans op je haren.

DIY haarmasker
Heb jij last van beschadigd haar en voelt je haar droog aan? Dan kun je dit haarmasker thuis eens proberen.  Verwarm een scheutje olijfolie tot een aangename temperatuur en breng dit in het onderste gedeelte van je handdoekdroge haren aan. Wikkel het vervolgens in met aluminiumfolie en laat dit 30 minuutjes intrekken. Spoel het vervolgens goed uit met lauwwarm water. 

DEEL DIT BERICHT