L'Artisan Parfumeur

40 jaar genieten van unieke en artistieke geuren.


 

Het exclusieve parfumhuis L’Artisan Parfumeur vierde onlangs zijn 40-jarig bestaan. Uiteraard ging dat gepaard met de introductie van een verrassende geur. Wist je trouwens dat L’Artisan Parfumeur nu een van de meest toonaangevende en gesofisticeerde merken is door - houd iets stevigs vast in je buurt -  een vriendschappelijke uitdaging 40 jaar geleden?

Het begon het allemaal met Jean Laporte en een vriend die wel hielden van een challenge of plaisanterie zoals de Fransen het mooi kunnen verwoorden. De vriend vroeg aan Jean, die een opleiding als scheikundige erop had zitten, om een geur met banaan te creëren voor een fabuleus gala-event. Een vreemd samenspel op het eerste zicht, maar wel eentje die werkte. De geur werd een succes en snel volgden er andere originele aroma’s in combinatie met een typisch exclusief aanzien. Bij L’Artisan Parfumeur hoort een verhaal die de bijzondere parfums nog meer kracht weten te geven.

Het parfumflesje kreeg onlangs een update. De donkere emballage roept mysterie op. De vorm van de fles doet denken aan vintage apothekers. De verpakking is een mix van moderne en authentieke elementen. Die combinatie vind je ook subtiel terug in de winkels van het merk. Hun link met de natuur is nooit ver te zoeken. Een microtuin in het midden van de winkels is daar een voorbeeld van. Het is als een uiterlijke verwijzing naar hun eigentijdse en eigenwijze visie op parfum.

L’Artisan Parfumeur weet zich al 40 jaar sterk te positioneren in de parfumwereld. Het 40-jarig bestaan is daarom een aanzet om een nieuw meesterwerk te lanceren. Elk jaar wordt er een Franse regio in de picture geplaatst. De reis begint dit jaar met de Provence. De geur Bucoliques de Provence is een ode aan Grasse, de Zuid-Franse stad die een geschiedkundig centrum voor parfum-en leerproductie vormt. Natuurlijk mocht lavendel niet ontbreken. Hiervoor werd zeldzame lavendel gebruikt uit Seillans. Fabrice Pellegrin, ontwerpster van deze geur, deed haar job meer dan goed.

Het parfumhuis is niet zoals alle andere en dat bedoelen we niet op een cliché manier. Waan jezelf in een aroma van L’Artisan Parfumeur en you know what we mean! Zelfs iemand met een minder groot fantasievermogen ziet een meisje vlinders vangen in een mooi zomers landschap wanneer La Chasse aux Papillons de kamer vult met unieke ingrediënten.

De bijzondere parfums en unieke geurkaarsen vind je in de exclusieve winkels van L’Artisan Parfumeur (in Frankrijk, Italië, de States). Gelukkig kun je ook ales bestellen via de webshop en bij Senteurs d’Ailleurs in Brussel.

DEEL DIT BERICHT