Inspirational woman: Xavie Battel

Maak kennis met de oprichtster van Xavies' homebaked granola.


 

Hi Xavie, kun je kort iets vertellen over jezelf?
Basis opleiding: Industrieel Ingenieur Voedingsmiddelentechnologie, in avondonderwijs studeerde ik Kok aan de Hotelschool Spermalie te Brugge. Na mijn opleiding heb ik 9 jaar als productontwikkelaar in de voedingsindustrie gewerkt, en nu zelfstandig, granola bakken! Ik ben verloofd en woon momenteel in Zwevegem, maar na het huwelijk ga ik mij in Koekelare vestigen, samen met mijn man. We hebben geen kindjes.

Hoe kwam je erop om op NYE te besluiten om van de ene op de andere dag gezonder te gaan eten?
Ik voelde mij ’s morgens en in de voormiddag vaak moe, loom en had geen energie. Maar ik was te jong om zonder energie rond te lopen… Er moest iets veranderen! Je bent wat je eet, en dat heb ik zelf aan den lijve ondervonden!

Ontbijten doe je zelf uiteraard heel gezond, let je ook op bij het avondeten? Wat eet je dan vooral?
‘s Avonds eet ik sowieso een lichte maaltijd, met veel groenten, een stoofpotje van groenten met wat stukjes kip of vis erin. Er is niets van voedsel dat ik volledig mijd, ik eet gevarieerd en alles met mate.

Wat is jouw ultieme guilty pleasure?
CHOCOLADE MET NOTEN!! Zwarte chocolade met nootjes … mmmm!

Kun je iets vertellen over Xavies' en hoe je dit gestart bent?
Om mijn ontbijt gezonder te maken, ben ik zelf granola beginnen te maken, ik voelde mij zoveel beter met mijn granola-fruit ontbijt dan met de boterham met choco, dat nogal aanstekelijk werkte op mijn vriendinnen en familie. Voor ik het wist stond ik voor hen een dag per week granola te bakken in mijn keukentje! Iedereen ervaarde hetzelfde als ik, ik vond het dus tof om deze ervaring met nog meer mensen te kunnen delen en besloot een webshop te starten! Ik kocht een grotere oven, en richtte een locatie in hiervoor in. Nog voor de webshop online ging, lag mijn granola al in enkel winkeltjes (via vriendinnen van vriendinnen) iedereen was zo enthousiast over mijn granola. Eenmaal op de markt bleef de vraag groeien! Meer en meer winkels wilden ook mijn granola aanbieden. De hobby werd bijna een fulltime bezigheid naast mijn vaste job, en het bleef groeien, tot ik er volledig mijn job van kon maken!

Hoe zie je jezelf en Xavies in de toekomst?
Ik zou graag Xavies' ook nog in Wallonië verder uitrollen en in Nederland!

En een Xavies boek?
Dat klinkt zeer leuk! Zou tof zijn om zelf een boek te hebben! Wie weet, in de toekomst…

Waar haal je zelf inspiratie vandaan voor gezond eten en koken?
Ik haal inspiratie bij blogsters zoals Karola’s Kitchen, HapjesPrincess, Bye Bye Cheeseburger en ook Sandra Bekkari en Pascale Naessens heb ik op de boekenplank staan.

Favoriete restaurant?
Dat is Tom’s Diner in Brugge. Lekkere pure keuken, een betaalbaar!

Wat is je favoriete stad voor een citytrip? En heb je misschien tips?
Goh, moeillijke vraag, mijn vrije tijd is de laatste jaren besteed aan granola bakken! Als je mij zou zeggen, je mag morgen op citytrip vertrekken eender waar, dan zou ik Sint-Petersburg eens willen bezoeken. Maar tips kan ik je er niet over geven, ik ben er nog nooit geweest.

Als je huis in brand zou staan, welke 3 items neem je dan sowieso mee?
Mijn verlovingsring zou ik zeker meenemen, mijn PC en mijn handtas…

Met welk bekend of voor jou inspirerend persoon zou je graag nog eens willen ontbijten en waarom?
Met Pascale Naessens, ik vind het zeer inspirerend hoe zij haar eigen visie over voeding weet over te brengen, ze heeft in al die jaren veel tegenkanting gekregen, maar ze blijft trouw aan zichzelf!

Zijn er foodbloggers die je graag volgt en waarvan je zelf receptjes uitprobeert?
Ik heb er hierboven al enkele opgesomd. De volgende blogs bezoek ik ook wel eens: Amber Albarda, Julie Van Den Kerckhove en Rens Kroes.

Wat zijn jouw “words to live by”?
Mindset is everything! Alles valt of staat met je ingesteldheid!

Heb je tips voor startende ondernemers?
Geloof in jezelf! En laat je begeleiden, omring je met andere jonge ondernemers, ga netwerken, er komen zoveel mensen op je pad waar je van zal leren en waarmee je kan samen werken! Ik liet en laat mij begeleiden door Voka. Zij hebben een begeleidingstraject voor jonge starters ‘Bryo’ een echte aanrader voor iedere jonge starter!

En tips voor mensen die ook gezonder willen gaan eten met minder suikers?
De blogsters en de boeken die ik al aanhaalden zijn voor mij een goeie leidraad. Gezond leven is belangrijk, maar we mogen ook niet vergeten om te genieten van eten!
 

Graag kiezen!
Ochtend of avond? Ochtend.
Zomer of winter? Zomer.
Thee of koffie? Thee.
Sneakers of heels? Heels.
Lipstick of rouge? Lipstick
Ontbijt op bed of aan tafel? Ontbijt aan tafel.
Antwerpen of Brussel? Antwerpen.
Vis of vlees? Vis!
Groente of fruit? Fruit.
Jamie Oliver of Jeroen Meus? Jamie Oliver.
Op restaurant of home made dinner? Home made dinner ;-)

De ovengebakken granola's van Xavies' shop je in de webshop, verkrijgbaar in diverse smaken en formaten (vanaf 300 gram en in bokalen). Prijzen vanaf €6,50.

Volg jij Xavies' al?
www.xavies.be
Instagram
Facebook

DEEL DIT BERICHT

MEER LIFESTYLE