Inspirational woman: Ine Van Loon

Maak kennis met het gezicht achter Les étalages!


 

Hi Ine, kun je een korte intro geven over jezelf?
Hello Told You So lezers! Mijn naam is Ine, 24 jaar, afkomstig van Merksplas, maar al jarenlang woonachtig in ‘t stad. Ik heb Biomedische Wetenschappen gestudeerd aan de Universiteit Antwerpen en ben hier sindsdien zogezegd ‘blijven plakken’. Verder woon ik samen met Steven en speel volleybal in de eerste divisie. Na mijn afstuderen ben ik niet in mijn studierichting gaan werken, maar heb ik het online shopping platform Les étalages opgericht.

Kun je iets vertellen over Les étalages?
Les étalages is een plek op het wereldwijde web waar je als gebruiker al je favoriete webwinkels kunt verzamelen in je persoonlijke winkelstraat. Gebruikers kunnen elkaars winkelstraten bekijken en op deze manier elkaar inspireren. Webshops kunnen op hun beurt consumenten inspireren met al het moois en unieks dat ze te bieden hebben.

Hoe kwam je op het idee om Les étalages op te richten?
Tijdens de afrondende fase van mijn studie heb ik onderzoek gedaan binnen de farmaceutische industrie en al gauw bleek dat mijn passie niet in deze branche lag. Nadenkend over wat ik dan wel wenste te gaan doen, bleek dat ik eigenlijk vrij vaak een ‘inspiratiebron’ voor mijn vriendinnen was. ‘Ine, waar heb je die toffe oorhangertjes vandaan?’ of ‘Zeg, hoe kom je nu weer aan dat tof kleedje?’ waren vragen die mij regelmatig gesteld werden. En al die items kwamen dus van kleine webshops en startende ondernemers waar ik soms zelf ook de naam van vergat. Hier moest verandering in komen (!) en zo kwam ik op het idee om een online platform op te gaan richten waarin de gebruiker zelf een winkelstraat creëert met een selectie van (kleine) toffe webshops.

En hoe ben je precies aan de slag gegaan?
Tijdens mijn studie heb ik de Minor Entrepreneurship gevolgd, hiermee had ik al wel een basiskennis van ondernemen, maar uiteraard niet in de praktijk. Ondernemen is toch vooral gewoon ‘doen’ en risico’s nemen, dus dat heb ik gedaan! Zo ben ik via-via in contact gekomen met Jeroen (co-founder van Les étalages, red.) die de technische kant voor zijn rekening neemt van het bedrijf, de website an sich, vrij essentieel wanneer het om een online platform gaat! Ik heb me daarnaast aangemeld bij KBC Start It en krijg daar steeds goede adviezen van mijn adviseur die mij geholpen heeft bij alle stappen van het opstartproces, en nog altijd helpt. Via KBC Start It heb ik ook andere jonge ondernemers ontmoet, ik merk dat dat me ook geïnspireerd en moed gegeven heeft om gewoon te gaan!

Heeft België een dergelijk concept als Les étalages nodig, denk je?
Absoluut! Er is nog geen enkel initiatief als Les étalages (toch niet naar mijn weten). Daarnaast is de e-commerce in België wellicht nog niet van het niveau als in de buurlanden Nederland, Duitsland en Frankrijk, maar wel heel hard gegroeid, zeker het laatste jaar. Ook zie je dat veel creatieve, jonge ondernemers starten met een webshop, dus het kritiek dat je soms hoort van ‘Steun de middenstand’ gaat niet altijd op. Er zijn tal van middenstanders (zeker de jongere generatie) die online hun producten aanbieden en op deze manier kun je dus echt wel de middenstanders steunen. 

Ben je zelf een fervent online shopper?
JA! Heel fijn om vanuit je luie zetel te shoppen en items te kunnen kopen van (kleine) unieke shops die een tof, apart aanbod hebben van kledij, juwelen, accessoires of lifestyleproducten. Zelf koop ik het meeste schoenen en juwelen. Toen ik voor mijn studie 4 maanden in Gambia heb gezeten heb ik serieus het online shoppen gemist!

Wat zijn volgens jou de voordelen en nadelen van online shopping?
Voordelen: geen sluitingsuren, niet hoeven zeulen met tassen, gratis retourneren. En tja, het enige nadeel is uiteraard dat je schoenen of kleding niet kunt passen, maar vrijwel altijd kun je stuks kosteloos retourneren, dus bestel gewoon direct 2 maten en stuur er eentje terug!

Er zijn bij consumenten nogal wat misvattingen rond online shopping, dat het niet veilig is met betalen, kun je daar een tip over geven?
Betaal met PayPal, dit systeem kent zoveel voordelen, zo betaalt het bijvoorbeeld je retourkosten terug bij een miskoop. Onlangs schreef ik er een blogartikel over op Les étalages, absoluut de moeite waard om eens te lezen!  

Zijn er blogs, online magazines en/of Instagrammers die jou inspireren?
Ik ben fan van Told You So (ja, echt!), daarnaast vind ik Enfait ook inspirerend en The Fresh Light, de blog van Dorothee Dubois (freelance fotografe voor Told You So, red.), zij maakt prachtige foto’s. Carrière-gewijs volg ik graag Carreergirl Daily.

Wat is je favoriete quote?
‘Not my circus, not my monkeys’

Je woont in Antwerpen, kun je ons tips geven over jouw:
Favoriete koffiebar: Maurice Coffeebar, deze zit onderin het KBC gebouw waar ook de KBC Start It werkplekken zijn, dus je snapt dat ik hier vaak vertoef!
Favoriete restaurant: Cuichine, een combinatie van de Chinese en Franse keuken: zalig!
Favoriete winkel: uiteraard verwijs ik je hier graag naar Les étalages!

Als je huis in brand zou staan, welke 3 dingen neem je absoluut mee?
Mijn gsm en laptop ( voor al mijn foto's). En mijn vriend? Die geraakt toch zeker zelf wel buiten?!

Hoe zie je jezelf en Les Étalages over 3 jaar?
Hopelijk groeit Les étalages uit tot een bekend platform waar bezoekers uit heel Vlaanderen (of waar dan ook!) heen gaan om online te gaan shoppen. Zoals je nu naar Google gaat om iets op te zoeken op het web, hoop ik dat mensen naar Les étalages surfen om te gaan shoppen!

Welke tips heb je voor startende ondernemers?
Gewoon gaan! Al doende leert men, het is echt zo. En je zult zien dat er toffe samenwerkingen ontstaan door mensen te leren kennen die op je pad komen. En ik zou ook echt KBC Start It aanraden, zij hebben zoveel kennis en zo’n groot netwerk in huis, het heeft mij echt enorm geholpen.

Als je moet kiezen…
Facebook of Instagram? Sorry, kan niet kiezen, ik ben verslaafd aan zowat elk social media kanaal!
Zomer of winter? Zomer!!
Thee of koffie? Koffie, zeker de skinny bitch amandel van Maurice!
Antwerps of Kempisch? Kempisch, dat kan ik niet verstoppen (!)
Lipstick of lipgloss? Lipstick
Interior addict of fashion addict? Interior (and shoes!)
Op restaurant of sushi at home? Restaurant
Zwart-wit of kleur? Zwart-wit
Elle of Vogue? Elle

Webshops kunnen zich via deze link aanmelden op het platform van Les étalages.
Wil jij als gebruiker graag je eigen winkelstraat inrichten? Klik dan hier and enjoy shopping!

Volg jij Ine // Les étalages al?
Twitter
Instagram
Facebook
Pinterest

 

DEEL DIT BERICHT

MEER LIFESTYLE + INTERVIEWS