Inspirational woman: Evi Renaux

Ontdek wie de drijvende kracht is achter de inspirerende lifestyle blog Rue NØ!


 

De 29-jarige Evi is journaliste van opleiding en werkte de voorbije jaren als marketing manager voor VT4, VIJFtv en Libelle. Momenteel werkt ze als freelancer voor NINA magazine, blogt ze erop los onder de naam Rue NØ en is bovenal lieve mama van dochter Lola.

Ze houdt van lasagne met een glas rode wijn, droomt van een kast vol schoenen, maakt graag citytrips en is verzot op alles wat met interieur te maken heeft. Daarnaast houdt Evi van de zon, geniet ze ervan om met haar lief een avondje naar de hemel te staren en de muziek loeihard op te zetten in de auto.

Kun je iets vertellen over je blog en waarom je deze gestart bent?
Lang geleden studeerde ik journalistiek. En tot anderhalf jaar geleden werkte ik in de media. Ik had een fantastische tijd op VT4 en VIJFtv, en werkte voor Libelle. Tot ziek worden alles stopzette. Geen gehol meer van meeting naar meeting, geen stress meer voor strakke deadlines. De zetel werd mijn beste vriend. Ziek zijn gaf me de tijd me te verdiepen in dingen waar ik anders geen tijd voor had. Ik begon over zo veel verschillende dingen te lezen, startte met het volgen van blogs, ontdekte Instagram en ik maakte door al die nieuwe belevingen ook heel wat nieuwe (virtuele) vrienden bij. Ik ontdekte trouwens ook dat ik ’a thing’  had met interieur, met vormgeving, met alles wat visueel mooi is. Van interesse ging het naar passie. Ik bedacht ideeën om mijn eigen woning te pimpen en te veranderen, ik hielp anderen met moodboards, gaf hier en daar wat inspiratie door. En om een lang verhaal kort te maken: mijn oude liefde voor schrijven en mijn passie voor al wat mooi is, heb ik hier op de blog samengebracht. Ik noem het graag mijn online lifestyle magazine. Je krijgt er inspiratie, je leest er nieuwtjes, je kan er (samen met mij) wegdromen, je krijgt er praktische info.

In welk jaar ben je begonnen met bloggen?
Ik startte eind november 2014, en ik sta versteld van de community die sinds die tijd mijn blog volgt. Ik sta steeds opnieuw versteld van de aantal bezoekers en sessies! #happy

Hoe kom je op de naam van je blog?
Aha! Ik moet jullie wel even vragen te participeren. Goed?

1. Mijn familienaam is Renaux. Uiterst fier ben ik op die familienaam. Ook al heb ik me soms wel eens geërgerd toen men het als Renaud schreef, of zelfs als Renault (I wish). Of grapjes maakten met de vraag of ik niet beter Clio als voornaam had gehad. Er waren zelfs mensen die me Evi Peugeot noemden. Ach… Ik ben fier een Renaux te zijn. Oh! En hier komt dan het participatiegedeelte: spreek Renaux even uit in het Engels. Of in het Frans? Met een beetje inlevingsvermogen en een goede dosis creativiteit hoor je hopelijk net als ik iets dat klinkt als Rue NØ.

2. Rue NØ kan je vertalen uit het Frans als straat-nummer. (De Scandinavische Ø verwijst naar mijn voorkeur voor dat soort interieur. Maar geen zorgen, voor elk wat wils) De tagline van de blog is daarom ook: ‘Our house in the middle of our street’. Omdat de blog over interieur en lifestyle zal gaan, omdat mijn passie huizen en inrichting is én omdat je ook vaak zal kunnen binnenkijken in mijn huis en mijn leven. En voor mij is mijn huis dé belangrijkste plaats in mijn leven. Waar warmte is, waar familie samenkomt, waar ik ben opgegroeid.

Voilà! Hebben jullie kunnen volgen? Wat nu Rue NØ dan ook voor mij mag betekenen, ik hoop dat het voor mijn lezers vooral een plek is waar ze vaak willen terugkomen. Waar ze dezelfde warmte voelen. Dus ‘Welcome you all to the Rue NØ-family!’.

Hoe zou je je persoonlijke kledingstijl omschrijven?
Ik hou van duurzame stukken, in een mix met betaalbare kledij. Essentiel meets Mango bijvoorbeeld. Ik ben geen jurkjes- of rokjesmadam. Geef mij maar een leuke broek, een stoere jeans met een leuke top of sweater. Ik vind trouwens niets zo vrouwelijk als een washed of ripped jeans, met een leuk shirt of top en pumps! En sinds een jaar of twee ben ik ook helemaal into sneakers.

Wat zijn volgens jou de trends voor komend seizoen?
Ikzelf ben vooral bezig met interieurtrends, die sowieso achter zijn op de modetrends. Wat je in de mode ziet, zie je vaak wat later opduiken in de interieurwereld. Wat interieur betreft zijn de botanische prints in opmars. Bloemen, bomen, groen. Breng buiten naar binnen. In behang, in kussens, in accessoires. Ook rotan of gevlochten meubels zijn weer in beeld, en die hoeven niet alleen maar buiten te staan. Ook binnen willen we gevlochten manden, stoelen, of zelfs lampkappen. Daarnaast wordt handmade en ambachtelijk steeds belangrijker. Oog voor detail en oog voor eerlijke handel. Het mag ook allemaal net iets meer kosten als het eerlijk en authentiek gemaakt is. Koper blijft aanwezig, en ook goud is niet weg te denken. En combineer die twee gerust maar met elkaar.

Waar shop je zelf het liefst?
Ik shop heel graag online en laat me inspireren door moods en beelden. Daarnaast vind ik dat je qua interieur absoluut in Nederland moet zijn, zowel voor gewone winkels als webshops (de verzendkosten vallen daar best mee). Qua kledij shop ik bij Lily (shoplily.be), Essentiel, COS, Sissy Boy.

Qua interieur is stylingandco.com een inspirerende webshop, maar ik shop ook rechtstreeks bij merken als House Doctor, Fermliving, Bloomingville en House Of Rym.

Welke bloggers inspireren jou?
ergenstussenin.be - Eliza Dewaele - mooie interieurblog
lissanevanderklift.nl - Ontzettend mooie interieurfoto’s en settings
beeldsteil.com - mooie interieurfotografie, mooie stylings

Hoe zie je jezelf en je blog over 3 jaar?
De blog: Als een bloeiende community. Veel mensen die graag terug komen. Die inspiratie vinden. Of graag mee wegdromen.
Mezelf: nog steeds graag achter de pc, bezig met één van mijn grootste passies: schrijven. Wie weet zelfs professioneel?

Wat is je favoriete quote?
‘Enjoy the little things, ‘cause for one day you will realize they were the big things’

Favoriete shopping city?
For clothes: Londen
For food: Barcelona
For interior: Berlijn - Maastricht - Amsterdam
For romance: Paris

Wat is je slechtste fashion aankoop ooit?
Een knalgele - fluo cardigan van Essentiel. Spuuglelijk en niet te combineren. Fluo geel flatteert me ook totaal niet. Maar het was in sale én ik wou per se een Essentiel stuk mee naar huis. Fout dus. ’t Is niet omdat je fan bent van een merk, dat je daarom geld moet uitgeven aan stuks die je niet flatteren of echt geen blijver zijn.

Welk item moet absoluut ooit nog eens in je kledingkast komen te hangen?
Een Isabel Marant - sweater!

Als je huis in brand zou staan, welke 3 items neem je dan sowieso mee?
Als er nog mensen binnen zijn, dan ga ik uiteraard mensen redden (!) Maar mocht het leeg zijn: mijn fotokaders, mijn laptop want daar staat echt mijn halve leven op, Lola’s memory-box vol kleertjes, tekeningen, foto’s, fopspeentjes: alles wat ik spaar sinds ze geboren is.

Welk social media kanaal zet je het liefst in voor je blog?
Instagram. Zo inspirerend. Zoveel leuke mensen. De meest fijne community die er bestaat.

Wat zijn jouw tips voor beginnende bloggers?
If you can dream it, you can do it. Er zijn zoveel redenen om geen blog te beginnen. Maar als het je droom is, hoeft dat de enige reden te zijn. Volhard en schrijf met passie. Mensen vinden dan sowieso de weg naar je blog.

 

Volg jij Evi al?
Website
Twitter
Instagram
Facebook
Pinterest

 

DEEL DIT BERICHT

MEER LIFESTYLE + INTERVIEWS