Inspirational woman: Emilie Duchene

Maak kennis met Emilie uit Brussel, mama van 2 en oprichter & designer van Thea Jewelry.


 

Hi Emilie, kun je een korte intro geven van jezelf?
Mijn naam is Emilie, woonachtig in Brussel met mijn man en twee dochters (Thea, 4 jaar en Ellea, 2 jaar) 'in de groene' naast de school van mijn kindjes. Naast mama zijn heb ik in 2011 Thea Jewelry opgericht en ben ik altijd druk bezig, zo sport ik 3x in de week (fitness), doe ik pilates met mijn kinderen en zou ik dolgraag danslessen gaan volgen. Verder houd ik van reizen (vooral citytrips in steden die continu in beweging zijn), ga ik graag naar concerten, maak ik regelmatig playlists aan op Spotify en kook ik graag… het zijn de kleine dingen die mij gelukkig maken.

Foto's: Instagram Thea Jewelry

Kun je iets vertellen over je professionele loopbaan en de modewereld die hier onlosmakelijk aan verbonden is?
Ik startte in de wereld van de mode toen ik nog heel jong was. Mijn ouders waren agenten in België voor grote Parijse merken, ik groeide dus op in een wereld omringd door mode en wilde daarom ook snel mijn diploma in fashion design behalen. 

Toen ik 20 werd, verhuisde ik naar Parijs, en begon te werken onder de hoede van een aantal grote namen zoals Isabel Marant, Christian Dior ready-to-wear en Christian Lacroix Haute Couture: een lonende inval in de creatie zelf. Ik werkte ook backstage voor de verschillende collecties en zag daarna live de opwinding van de shows.

Ik ontdekte toen dat ik ook graag in de media wou werken. Ik heb dus voor ELLE Belgique en Paris Match gewerkt als redactrice, maar ook in Parijs voor l’Officiel en voor de lancering van Glamour magazine. Eenmaal terug in Brussel, startte ik als verantwoordelijke voor de communicatie van verschillende modehuizen, heb ik mijn eigen blog gelanceerd en uiteindelijk heb ik Thea Jewelry opgestart.

En hoe is Thea Jewelry ontstaan?
Tussen de verschillende excursies, voorstellingen, modeshows, tijdschriften, mijn blog, heb ik begin 2011 Thea Jewelry gelanceerd: een lijn van fijne rosé gouden ringen waarbij elke creatie uniek is. Later werden daar kettingen, armbanden, etc. aan toegevoegd (en met succes!)

Vanwaar de naam ‘Thea’?
Het is de naam van mijn eerste dochter; mijn meisje, geboren op hetzelfde moment als mijn creatieve project! Een zeer persoonlijke en creatieve gebeurtenis die aan elkaar verbonden zijn, mooi toch?

Hoe kom je op inspiratie voor je collecties?
Wat ik graag wil, wat mijn klanten willen, de trends, maar elke creatie is telkens gebaseerd op mijn eigen handschrift.

Hoe en waar worden de juwelen gemaakt?
Een 3D-ontwerper tekent het juweel gebaseerd op de THEA typografie. Ik valideer vervolgens het ontwerp of niet. De 3D-creatie wordt naar onze ateliers in Antwerpen gestuurd en de juwelen worden 4 weken later in een mooi doosje naar de klant gestuurd.

Wat is je persoonlijke favoriete stuk uit de Thea collectie?
De klassieke Thea ring: klassieke rosé goud en zwarte diamanten en ik hou ook erg van de nummers...

Al veel celebrities hebben jouw juwelen gedragen, is er nog een bekend persoon voor wie je graag nog eens een juweeltje zou willen ontwerpen?
We hebben net enkele sieraden gestuurd naar Selena Gomez, Taylor Swift en Gigi Hadid in aanvulling van alle andere... Dus het is erg spannend! En als ik nog zou mogen kiezen…. Misschien Madonna? Omdat ze een must is, the Queen! Verder denk ik hier ook aan Blake Lively voor een relaxing stijl.

Welke ontwerpers, kunstenaars of creatieve ondernemers inspireren jou?
Het is moeilijk om er enkel een paar te kiezen... Basquiat, Frank Stella, Mary Katrantzou, Matthew Williamson, etc ...

Zijn er (Belgische) bloggers die je volgt?
Ik volg eigenlijk geen Belgische bloggers, to be honest… maar word bijvoorbeeld wel geïnspireerd door de Franse illustrator Garance Doré, haar Instagram is zeker de moeite te gaan volgen! Andere must-follows: The Fashion Guitar, The Sartorialist & Chique le Frique.

Voor Thea Jewelry zet je Instagram goed in als marketingkanaal, ben je zelf addicted to social media?
Ja… ik probeer veel influencers en perskanalen op dit medium te volgen. Veel van mijn inspiraties en foto’s komen van daar! Ik ben voortdurend bezig met screenshots op mijn telefoon voor inspiratie voor Thea Jewelry

Wat is je favoriete quote?
‘Sometimes you win, sometimes you learn’.

Wat is jouw ultieme guilty pleasure?
Junk food! Een dikke cheeseburger, frietjes en cocktailsaus!

Favoriete stad om op citytrip te gaan?
New York voor de diversiteit en Tokyo voor de originaliteit

Als je huis in brand zou staan, welke 3 items neem je dan sowieso mee?
Mijn iPhone, mijn engagement ring en mijn YSL tas.

Hoe combineer je het moederschap met je carrière?
Ik heb altijd heel veel te doen en daarom heb ik constant een  grote ‘to do list’. Maar gelukkig ben ik zeer goed georganiseerd. Ook omdat ik thuis hulp heb en mijn mama me vaak komt helpen, lukt het me om op alle fronten erbij te blijven en zo goed mogelijk thuis en op het werk 100% aanwezig te zijn.

Hoe zie je jezelf over 3 jaar, privé en professioneel?
Ik zou graag met mijn familie nog eens in het buitenland gaan wonen en mijn kinderen een totaal ander leven willen aanbieden… in een zonnig land! Misschien wel in de Verenigde Staten? En ik zou mijn bedrijf graag zien groeien en mezelf meer willen positioneren als leader van de “personalisatie” in de luxe categorie.

Heb je tips voor startende of creatieve ondernemers?
Step by step... niet te snel gaan, het is beter om een bedrijf te hebben dat zachtjes groeit dan ineens een grote “boom” die niemand aankan. Daarnaast zouden startende ondernemers altijd navraag moeten doen over de subsidies die er beschikbaar zijn (en hier gebruik van maken!) En laat je omringen door een kleine “familie” die je kan vertrouwen bij de opbouw van je bedrijf. Verder denk ik dat het noodzakelijk is om te luisteren naar je klanten en ook non-stop alert te blijven van wat er rondom jou gebeurt, in de wereld, op het internet bijvoorbeeld om telkens bij de tijd te blijven.

Volg jij Emilie & Thea Jewelry al?
www.thea-jewelry.com

Facebook
Instagram
Pinterest

DEEL DIT BERICHT

MEER LIFESTYLE + INTERVIEWS