Inspirational woman: Ellen Hoog

Lees hier het interview met hockeyster en fashion lover Ellen Hoog!


 

Wanneer je de naam Ellen Hoog laat vallen in Nederland, weet iedereen direct over wie je het hebt. Hier in België is dat misschien nog niet zo vanzelfsprekend, maar daar zal binnenkort snel verandering in komen aangezien ze meespeelt op de Hockey World League tornooi dat van 20 juni tot 5 juli in Antwerpen plaatsvindt.

Tijdens dit tornooi strijden heren- en damesteams uit 20 landen om een ticket naar de Olympische Spelen van Rio de Janeiro 2016. Een belangrijk tornooi dus, waar de top van de hockeywereld aan deelneemt. Naast onze eigen Belgische Red Panthers en Red Lions spelen ook de Oranje dames mee waar Ellen Hoog een toonaangevende speelster van is en waar ze al verschillende (Olympische) successen mee behaalde.

En naast getalenteerd hockeyspeelster is Ellen ook een vrouw met een liefde voor fashion, gezonde en lekkere voeding en komt ze maar wat graag shoppen in Antwerpen! Bovenaan haar fashion wishlist staan momenteel de clutch van Saint Laurent en is ze voor heel veel volgers een inspiratiebron op Instagram. Kortom, een inspirerende dame die wij onlangs enkele vragen stelden.

Kun je een korte intro geven van jezelf?
Hoi, ik ben Ellen, 29 jaar en ik woon in Amsterdam. Ik heb een relatie met Kelvin, speel hockey bij Hockeyclub Amsterdam en het Nederlands damesteam en werk momenteel ook aan een boek over sport en voeding. Komt begin september uit, erg spannend!

Hoe oud was je toen je kennismaakte met de hockeysport?
Ik liep al als klein kind op het veld als mijn ouders of broers moesten spelen. Ik begon zelf toen ik 7 jaar oud was.

Hoe is je hockeyloopbaan sindsdien verlopen?
Op mijn 12e werd ik geselecteerd voor Nederlands B, later naar Nederlands A, Jong Oranje en op mijn 17e maakte ik mijn debuut voor het Nederlands elftal.

Hoe ziet een gemiddelde dag er voor jou uit?
We trainen meestal 2 keer op een dag. Tussen de trainingen rust ik veel. Op mijn vrije dag vind ik het heerlijk door Amsterdam te lopen en bijvoorbeeld lekker te lunchen in de Jordaan.

Aangezien je een topsporter bent, houd je je ook bezig met gezonde voeding?
Ja, heel erg. Ik vraag erg veel van mijn lichaam doordat we ongeveer 8 à 9 keer trainen in de week. Erg belangrijk om mijn lichaam van de juiste brandstof te voorzien. Ik ken mijn lichaam inmiddels goed en weet precies wat ik nodig heb voor, tijdens en na een inspanning. Daarnaast vind ik het leuk om te koken en nieuwe gerechten uit te proberen.

Ellen in actie tijdens de Hockey World League. Foto: Marc Lequint

Je speelt nu met de Oranje dames op de Hockey World League, hoe belangrijk is dit toernooi voor jou en jullie als team?
Het is een zeer belangrijk toernooi. Het HWL toernooi biedt ons de mogelijkheid een Olympisch ticket te bemachtigen. Daarnaast is het een goede voorbereiding op het EK in augustus in Londen. We hebben hard getraind om tijdens de HWL optimaal te presteren. Daarnaast altijd mooi om een toernooi in België te spelen. Ik hoop op veel support vanuit Nederland!

Zien we jullie in de finale, wat denk je?
Oei, altijd lastig om hier uitspraken over te doen! Meestal behoren we tot de favorieten en dat brengt extra druk met zich mee. We gaan uiteraard voor een finaleplek, maar niks is zeker.

De Hockey World League gaat dit jaar door in Brasschaat, vlak bij Antwerpen. Heb je zelf iets met deze stad, ga je er graag heen?
Ik ben dol op de stad Antwerpen! Ik kom er geregeld om te shoppen en lekker te eten. Het is een ideale stad voor mij om er even tussenuit te gaan. Ik vind het een sfeervolle stad, waar veel te beleven valt.

Hoe zou je je persoonlijke kledingstijl omschrijven?
Casual sjiek met een rebelse en sportieve twist. Een combinatie van duurzame, mooie merken en kleding van bijvoorbeeld Zara en H&M. Ik combineer stoer met sjiek: Een jurkje met sneakers bijvoorbeeld.

Favoriete shopping city? New York! En in Europa, Amsterdam en Antwerpen.

Wat is je slechtste aankoop ooit?
Ik heb weleens geprobeerd wat lieflijker gekleed te gaan dus kwam ik met een jasje met bloemen erop thuis. Redelijk duur, maar ik was er van overtuigd dat dit jasje het geld waard was. Nooit gedragen….

Welk item moet absoluut nog eens in je kledingkast komen te hangen?
Ik ben nu op zoek naar de perfecte trench coat. En stipt bovenaan op mijn wishlist: de Yves Saint Laurent clutch.

Als je huis in brand zou staan, welke 3 items neem je dan sowieso mee?
De buddha die ik van mijn oma heb gekregen, mijn bakje met dierbare sieraden en mijn Olympische medailles.

Welk social media kanaal zet je het liefst in? Instagram!

Wat is je favoriete quote? It’s a happy talent to know how to play.

Als je moet kiezen…
Ochtend of avond? Avond
Koffie of thee? Thee
Sneakers of pumps? Sneakers
Jeans of kleedje? Jeans
Zomer of winter? zomer
Restaurant of sushi at home? Restaurant
Flatsen of slaan? slaan
Aanval of middenveld? aanval
Backhand of forehand? Backhand

Volg jij Ellen al?
Instagram
Twitter
Facebook

DEEL DIT BERICHT

MEER LIFESTYLE + INTERVIEWS