Inspirational woman: Anne-Catherine Gerets

Maak kennis met de vrolijkste interieurblogger van Vlaanderen!


 

Altijd vrolijk, open, enthousiast en inspirerend, dat is hoe je Anne-Catherine het beste kunt omschrijven. Sinds een paar jaar blogt deze Antwerpse interieurstylist erop los onder de naam Clo Clo, inspireert ze duizenden volgers op Instagram en bracht ze onlangs haar eerste boek uit, Insta Interieur met tips, DIY’s en inspiratie voor thuis. Tijd voor een babbel met deze inspirerende interiorista!

Hi Anne-Catherine, kun je een korte intro geven van jezelf?
Hi! Ik ben Anne-Catherine, 28 jaar oud en woonachtig in Antwerpen. Ik studeerde af als tolk/vertaler Nederlands-Frans-Italiaans, en heb daarnaast een opleiding gevolgd in Interieurstyling. Onder de naam Clo Clo blog ik over interieur en lifestyle, en onlangs is mijn eerste boek Insta Interieur uitgekomen! (*maakt een klein vreugdedansje*)

Vertel eens iets over je boek Insta Interieur?
De vraag om een boek te gaan maken kwam van Angelique van Belmodo, uiteraard hoefde ik niet lang over deze vraag na te denken, en ben er vanaf toen direct ingevlogen. Afgelopen zomer heb ik er echt keihard aan gewerkt! Samen met fotografe Tasja Van Rymenant, vormgever Lars Lagaisse en de uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts, is het uiteindelijk een prachtige interieurgids geworden. Iets waarvan ik eigenlijk alleen maar van had durven te dromen! Steeds als ik naar het boek kijk, of als ik het in de winkels zie liggen, kan ik het eigenlijk nog niet geloven dat ik dat zelf geschreven heb. Zo blij!

En het boek, wat mogen de lezers ervan verwachten?
Voor iedereen die graag een instant mooie woning wil creëren. Ook als je een beperkt budget hebt, of een minimum aan tijd. Ik laat je binnenkijken in inspirerende interieurs, geef tips en inspiratie en leg stap voor stap toffe DIY’s aan je uit. Een mooi plekje bij je thuis hoeft echt niet moeilijk of duur te zijn, ik laat het je zien in Insta Interieur!

Kun je iets meer vertellen over je blog, hoe ben je hieraan begonnen?
Ik ben in 2014 gestart met mijn blog, eigenlijk schreef ik in het begin over alles wat mij interesseerde: interieur, kunst, lifestyle en mode. Uiteindelijk is het meer uitgegroeid tot een interieurblog, maar wel eentje die voor iedereen bereikbaar is. Dus waar het niet enkel gaat over dure designstukken, maar ook DIY’s, het opfleuren van je interieur voor weinig, kortom: een goede mix! Op mijn Instagram geef ik mijn volgers daarnaast ook een kijkje in mijn privé leven, door ze mee te nemen naar alle toffe lifestyle plekjes die ik ontdek in Antwerpen en daarbuiten.

Vanwaar de naam Clo Clo, is dat je bijnaam?
Niet mijn eigen bijnaam, maar die van de Franse zanger Claude François. Ik vond het wel tof klinken als blognaam!

Heb je zelf blogs of bloggers die jou inspireren?
Er zijn wereldwijd zoveel inspirerende (interieur)bloggers die ik volg, maar misschien wel leuk om het bij deze vraag te beperken bij enkele Belgische bloggers…. Ik ben wel fan van Coco Lapine, au pays des merveilles en Plantenkoorts.

Zijn er ook offline magazines of plekken waar jij zelf inspiratie vandaan haalt?
Zeker! Vooral rondwandelen in mijn hometown Antwerpen, of eender welke stad. Het stadsleven is zo inspirerend! Van het zien van een mooi huis tot een tof gekleed persoon op straat. Ook ontdek ik graag nieuwe barretjes, winkeltjes, exposities en creatieve plekjes in een stad. Op mijn Instagram hoop ik deze inspiratie (vooral over Antwerpen) ook weer door te geven aan mijn volgers. Overigens kan een mooie zonsondergang of de seizoenen ook veel inspiratie geven!

En wat je hometown betreft, kun je ons 3 tips geven over Antwerpen?
Poeh, er zijn zoveel leuke plekken in Antwerpen! Ik zou er moeilijk het label ‘favoriet’ aan kunnen plakken, maar als restaurant zou ik momenteel Sum Sum - Dim Sum willen tippen, MOSS en Butchers Coffee (Tip: Eggs Benedicte!) voor koffie, ontbijt en/of lunch, en Espoo als interieur hotspot aangezien zij pionier zijn geweest op vlak van Scandinavisch design.

Wat is je favoriete quote?
Eigenlijk heb ik er twee! Zo sluiten de woorden ‘Het leven is een feest, je moet alleen zelf de slingers ophangen’ aan bij hoe ik in het leven sta: ik maak overal een feestje van! En de uitspraak van  ‘Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life’ is toch de max? Dat is waarvoor ik gekozen heb: met Clo Clo, mijn workshops en mijn boek voelt het niet altijd aan als werken, eerder als een feestje! Haha!

Wat is jouw guilty pleasure?
Alles wat ZOET is! Snoep!!!

Wat zijn je dromen voor de toekomst?
Op professioneel vlak misschien toch ooit nog een YouTube kanaal opzetten met mijn eigen DIY video’s erop. Of wellicht een TV-programma presenteren op vak van interieur? Stiekem houd ik er wel van dat de aandacht gericht is op mij en ik mijn inspiratie mag overbrengen en kan gaan vertellen (mag ik dat zeggen? Haha!) Verder zou ik ooit heel graag een herenhuis in Antwerpen willen kopen, en dan los gaan op de inrichting met mijn eigen

Zijn er droomstukken op vlak van interieur?
Jaaa! Ik zou heel graag de wishbone stoeltjes van Hans Wegner willen hebben, om samen met de Tulip Table (Saarinen Dining Table) van Knoll een prachtige eethoek te creëren (in dat herenhuis!)

Graag kiezen!
Zwart-wit of kleurrijk? Kleurrijk, maar liefst zachte tinten!
Sneakers of heels? Sneakers
Jeans of kleedje? Jeans
Minimalistisch of Urban Jungle? Urban Jungle
Behang of wandcollage? Wandcollage
Zomer of winter? Absoluut de zomer!
Koffie of thee? Koffie
Op restaurant of dinner at home? Niets liever dan op resto!
Instagram of Pinterest? Instagram
Online of offline? Offline (mijn offline = online!)
Elle of Vogue? Elle Decoration, ha!
 

Surf snel naar Anne-Catherine’s blog Clo Clo en laat je overspoelen door de Clo Clo vibe!
Volg haar zeker ook op
Facebook, Instagram en Pinterest voor een gezonde dosis interieur- en lifestyle-inspiratie! Of koop haar boek Insta Interieur, de  interieurgids voor een instant mooie woning, €24,99 via bol.com

 

DEEL DIT BERICHT

MEER LIFESTYLE + INTERVIEWS