de perfecte eyeliner

How to: de perfecte eyeliner

No one said it is easy...


 

Oh yes, we know… Het is heus niet gemakkelijk om een perfect strak lijntje te trekken op je ooglid, maar hierbij geeft Renee een aantal tips vanuit haar jarenlange ervaring. Let’s start with the basic line!

Wat heb je precies nodig? Eyeliner (of course), maar welke precies? Mijn tip: gebruik een eyeliner met een hard kwastje. Hierdoor kan je veel stabieler je eyeliner aanbrengen. En zo ook makkelijk zelf de dikte van de lijn bepalen. Daarnaast wattenstaafjes.

Hoe ga je te werk?
Eerst eyeliner, dan pas mascara. Zo kun je er beter bij en is een strakke lijn gegarandeerd.

1. Leg je linker wijsvinger (of andersom als je linkshandig bent) op de huid aan de zijkant van je oog en trek je oog dicht.

2. Begin met de eyelinerpen in het midden van je oog tegen je wimpers aan. Houdt de punt van de pen iets liggend en trek in 1 stuk door een lijn langs je wimperrand naar de buitenkant van je oog. Met je rechterpink kun je steunen op je gezicht voor meer stabiliteit.

Het is even oefenen om een mooi gelijkmatige lijn te trekken, maar volg vooral de vorm van je oog. Als je dit eenmaal onder de knie hebt, kun je namelijk experimenteren met bijvoorbeeld een dikker uitlopende lijn. Ga gerust een aantal keer met het kwastje over de lijn. Zorg ervoor dat je telkens lange bewegingen maakt.

3. Nu kan je met je oog open voorzichtig vanaf de binnenkant van je oog met de punt van je eyelinerpen een lijn zetten tot aan het midden van je oog. Als je dit te eng vindt, kun je ook je oog dicht doen en heel dicht langs de wimperrand de lijn trekken op dezelfde manier als stap 2.

4. Mocht je strakke lijn toch niet zo strak zijn, kun je gemakkelijk met een wattenstaafje de oneffenheden wegwerken. Sprenkel een heel klein beetje water op het wattenstaafje en ga voorzichtig langs de lijn. Heb je teveel weggehaald? No worries, herhaal vanaf stap 2.

5. Laat de eyeliner eerst goed drogen voor je met een wimperkruller en/of mascara aan de slag gaat.

Et voilà! Je eerste eyeliner is gezet. Nu het andere oog. Succes!

Foto’s:
Rimmel Exaggerate Liquid Eyeliner
Gosh Eyeliner

DEEL DIT BERICHT