Tips gezichtsreiniging

Gezichtsreiniging: do's & don'ts

7x beautymissers bij het reinigen van je gezicht.


 

Je gezicht reinigen lijkt een simpele taak, nietwaar? Toch zijn er een aantal veel gemaakte foutjes die roodhuid, irritatie of een trekkerig gevoel veroorzaken. Hieronder lees je enkele tips om dat te voorkomen.Er is geen one size fits all methode bij het reinigen van je gezicht. Iedereen heeft een eigen routine, en dat is prima. Wanneer je echter een van onderstaande foutjes maakt, is er een kans dat je meer kwaad doet dan goed: puistjes, irritatie, drooghuid of een trekkerig gevoel. Met een paar eenvoudige stappen is het zo opgelost!  

Misser #1 : Je handen niet wassen
Was jij je handen voordat je je gezicht gaat reinigen? Bedenk eens wat voor bacteriën er allemaal aan je handen kleven… die wil je niet op je gezicht smeren, toch?

Misser #2 : Je make-up niet verwijderen
Ook je make-up (foundation, ogen en lippen) zou je eerst moeten verwijderen van je gezicht, anders zijn je poriën niet goed gereinigd. Het makkelijkst is om Cleansing Wipes of een Cleansing Milk te gebruiken. Vergeet ook niet je oogmake-up te verwijderen met een watje en oogreinigingslotion. Mijn favorieten zie je hieronder.

Misser #3 : Verkeerde gezichtsreiniger gebruiken
Het lijkt misschien overbodig te zeggen, maar toch is het van belang om een gezichtsreiniger te kiezen die past bij jouw huidtype. Heb jij een droge, vettige of normale huid (of heb je een huidprobleem), gebruik dan een gezichtsreiniger die speciaal afgestemd is op jouw type huid.

Misser #4 : Te warm water
Het kan inderdaad zalig zijn om warm water te gebruiken tijdens het reinigen van je gezicht, toch is het beter om de kraan op een koudere stand te zetten. Door het gebruik van warm water kunnen haarvaten barsten, wat resulteert in gevoelige rode vlekjes rond je neus en wangen. Te warm water kan ook irritatie geven aan de huid. Daarom: koud water!

Misser #5 : Te vaak scrubben
Hoe vaak reinig jij je gezicht met een facial scrub of peeling? Om huidirritatie te vermijden kun je dit beter niet te vaak doen. Kies voor een zachte peeling, een tot twee maal per week, dus zeker niet dagelijks.

Misser #6 : Afdrogen met een handdoek
Na het reinigen kun je best een handdoek gebruiken om je gezicht te drogen, maar doe dit dan wel zachtjes. Niet wrijven (of beter gezegd: niet schuren wanneer je handdoek te ruw is), maar deppen. Hierdoor voorkom je een trekkerige huid, irritatie en roodheid. Oh, en zorg ervoor dat je een propere handdoek hiervoor gebruikt (lees: geen bacteriën).

Misser #7 : Crème smeren op de droge huid
Wacht niet te lang met het aanbrengen van je dag- of nachtcrème. Wanneer je gezicht nog een beetje vochtig is, zorg je ervoor dat de crème of moisturiser extra goed in je huid intrekt.

Zo, met deze beautymissers én de oplossingen zal je gezicht je dankbaar zijn!

DEEL DIT BERICHT