Fashion in books!

10x coffee table books voor fashionista's!


 

Koffietafelboeken die stuk voor stuk zeer inspirerend zijn en ook nog eens mooi staan in je interieur? Noémie maakte een top 10 van deze Coffee Table Books, en dit keer speciaal voor modeliefhebbers.

Gucci - The making of
Een boek dat niet mag ontbreken in de collectie van elke fashionista is dit boek van Gucci. In deze uitgebreide bundel tonen de makers van Gucci de inspiratie achter hun ontwerpen. Het boek brengt een persoonlijke ode aan dit gerenommeerde en veelzijdige merk dat als een icoon door de geschiedenis zal gaan.

Pictures - Tim Walker
Dit boek geeft je een unieke kijk op de artistieke achtergrond van een van ‘s werelds meest bekende modefotografen Tim Walker. Naast uiteraard prachtige beelden van zijn hand vind je in het boek ook schetsen, notities en polaroids die nooit eerder getoond zijn. Laat je meenemen in Tim Walkers wereld vol avontuur, sprookjes fantasieën en mode.

Vogue the book
Een van de meest bekende magazines ter wereld bracht dit jaar eindelijk hun eerste boek uit en wat voor een! Het boek telt 196 pagina’s die zich vooral focussen op thema’s als liefde, familie, vrienden en fun. Het staat vol prachtige foto’s met daarbij horende interessante verhalen. Een echte must-have!

The Sartorialist - Closer - Scott Schuman
Na zijn eerste zeer succesvolle boek is Scott Schuman er opnieuw in geslaagd een boek te vullen vol foto’s van zowel mannen als vrouwen die hem zijn opgevallen. Scott weet als geen ander mensen te fotograferen en ook dit boek weerspiegelt zijn unieke en gevoelige visie.

Influence - Mary Kate & Ashley Olsen
Voor dit boek interviewde Mary Kate en Ashley Olsen mensen in de modewereld die hen inspireren. Je mag zeer interessante interviews verwachten met onder andere Karl Lagerfeld, Diane von Furstenberg, John Galliano, enz. Naast interviews delen ze ook inspirerende beelden en weetjes over zichzelf.

Hair - Guido Palau
In dit boek biedt Guido zijn visie over haar in het nieuwe tijdperk. Guido is niet zomaar een haar stylist maar een kunstenaar. Zijn avant-garde creaties hebben ervoor gezorgd dat hij al samenwerkte met de beste designers, fotografen, magazines en merken. Voor dit boek creëerde hij zeventig unieke looks, het toont zowel veel creatieve styling alsook het feit dat schoonheid in de kleinste details zit.

Louis Vuitton Fashion Photography
Dit boek biedt een fotografische benadering van de modegeschiedenis aan de hand van Louis Vuitton producten. Je kan beelden van reclamecampagnes verwachten, productfoto’s en artikels uit bekende magazines. Naast de geschiedenis van de mode biedt het ook een beeld op de geschiedenis van de vrouw en fotografie van de jaren ’50 tot nu.

Love Looks Not with the Eyes: Thirteen years with Lee Alexander McQueen
De modeshows van Alexander McQueen zullen altijd legendarisch blijven, ze gingen verder dan enkel mode, zijn shows en ontwerpen waren kunstwerken. Hij stond bekend voor zijn uitgesproken stijl en buitengewone ambacht. Dit boek is het gebundelde werk van fotografe Anne Deniau, zij was de enigste fotograaf die backstage mocht komen bij McQueen dus dit boek toont je een nooit eerder geziene kant van de ontwerper!

Chanel 3 book slipcase - by Natasha Fraser-Cavassoni (fashion) & Vincent Meylan (jewelry) & Martine Marcowith (perfume)
Een boek dat zeker niet mag ontbreken op je salontafel is dit driedelige boek van het modehuis der modehuizen, Chanel. Gabrielle ‘Coco’ Chanel was een revolutionaire vrouw in haar tijd die de levensstijl van vrouwen probeerde te veranderen door haar modern concept van luxe. In dit drieluik tonen ze de ziel en het erfgoed van het modehuis, van Coco’s revolutionaire ontwerpen tot Karl Lagerfelds verwezenlijkingen.

Carine Roitfeld - Irreverent
De voormalige hoofdredactrice van de Franse Vogue en muze van vele ontwerpers, Carine Roitfeld toont in dit boek - op een visuele manier - haar hele carrière. Aan de hand van een selectie van 250 beelden uit editorials en covers geeft dit boek een inkijk in het creatieve en persoonlijke denkproces van Carine Roitfeld.

DEEL DIT BERICHT

MEER FASHION & BEAUTY + LIFESTYLE + INTERIOR + SHOPPING + SHOPPING