Color in motion

Breng kleur in je garderobe!


 

Het nieuwe modeseizoen staat voor de deur, en dat betekent ook nieuwe modekleuren. Het Pantone Color Institute heeft Ultra Violet uitgeroepen tot dé trendkleur voor 2018, echter zijn er meer kleuren in een shortlist opgesteld, gebaseerd op het kleurgebruik van modeshows gepresenteerd tijdens de Londen en New York Fashion Week. Volgens Pantone zijn deze trendkleuren fun en speels en wordt er komend seizoen vaker gekozen voor atypische lentetinten en originele combinaties. Oftewel: een kleurexplosie met felle tinten en opvallende prints!

Groen, blauw en roze tinten komen veel terug in de nieuwe voorjaarscollecties van diverse modemerken. Maar ook geel is weer terug van weggeweest! En denk niet dat het pasteltinten zijn. Nee, de zachte kleuren worden dit seizoen ingeruild voor frisse en harde kleuren, zoals fel groen, rood of blauw.

Ter inspiratie hebben we een collage opgemaakt met items uit de kleurrijke lentecollectie van Esprit. Onder de naam Color Motion hebben zij fashionitems uitgebracht die creativiteit, optimisme, hoop en plezier uitstralen. Mix en match felle kleuren met opvallende prints Zo zie je dat er nog veel meer opties zijn dan zwart, beige of andere ‘veilige’ kleuren. Tot slot geven we je graag nog 2 praktische tips mee die je zeker in acht moet nemen als het gaat om mixen en matchen van kleur en prints in je garderobe:

Color blocking
Kies je voor 2 verschillende felle kleuren, kies dan een hoofdkleur en maak de andere een detailkleur. Of deel de outfit juist op in twee kleuren, bijvoorbeeld door een gele top te dragen op een groen rokje of omgekeerd. Zorg er ook voor dat de 2 kleuren voldoende van elkaar verschillen om het contrast te behouden. Als het je niet lukt of staat, kies dan voor ton sur ton, bijvoorbeeld door een felgele top te combineren met een (pastel)gele broek en gele sneakers!

Prints & patterns
Combineer je graag prints met elkaar, hou dan de proporties in het oog, niet alle trends kunnen op de voorgrond treden. De printjes kan je eventueel afscheiden door een monochroom stuk stof of een brede riem. Op Pinterest vind je veel inspiratie rond het combineren van items met verschillende prints.

DEEL DIT BERICHT

MEER FASHION & BEAUTY + TRENDS + SHOPPING