5 tips voor gezonde zomerlokken

Wat te doen met je haar in de zomer?


 

Zon, zee & strand: het is zalig, maar voor je haar kan het funest zijn! Zo heeft zeezout een negatieve invloed op het haar, het droogt ervan uit en het verliest de natuurlijke glans. Wanneer je je haar na een duik in de zee laat drogen in de zon, worden je lokken helaas dof en stug. En veelvuldig kopje onder gaan in het zwembad kunnen groene lokken veroorzaken. Het is in de zomer dus extra van belang om je lokken goed te verzorgen. Hieronder vind je enkele tips & tricks:

Haarmasker: een must in de zomer
Net als je je huid insmeert met een SPF-bevattende zonnecrème om zonneschade tegen te gaan, zo zou je je lokken in de zomer ook moeten verzorgen met een extra voedend haasmasker. Zo heeft de professionele haarverzorgingslijn van L'Oréal het Mythic Oil haarmasker in het gamma, zeker een aanrader!

Kammen
Doorkam je haren met een grove kam of borstel na het wassen, begin altijd onderaan bij de puntjes en werk zo verder omhoog. Tip: de Tangle Teezer Aqua Splash borstels gaan haarbeschadiging tegen en zijn geschikt voor nat haar!

Be gentle…
Zoals we eerder als tip gaven, kun je direct na het wassen je haren beter drogen met een katoenen T-shirt of microvezel doekjes. Doe dit in een ‘knijpende beweging’ om haarbreuk tegen te gaan. Je zal verbazen hoeveel water opgenomen wordt in plaats van het gebruik van een ‘gewone’, ruwe handdoek! Uiteraard geldt ook hier dat drogen aan de lucht beter is dan met een haardroger of stijltang.

John Frienda Beach Blonde lijn
Ondanks dat de naam doet vermoeden, is deze lijn van John Frieda niet enkel geschikt voor blondies. Ook dames met donkere lokken of redheads kunnen hun hart ophalen en de Beach Blonde lijn gebruiken die voor extra verzorging en kleurbehoud zorgt in de zomer.

Beachy look?
Ga slapen met een losse vlecht in je haren om de volgende dag op te staan met een beach hair look. Ziet je coupe er echter uit alsof het ontploft is met veel pluis? Breng dan met je vingertoppen een leave-in conditioner of haarserum aan bij de haarwortels. L'Oréal Professionnel Beach Waves is een salt spray waarmee je zeer eenvoudig een warrige beach look creëert.

Alle producten zijn verkrijgbaar bij The Make Up Spot.

DEEL DIT BERICHT