5 tips tegen breekbaar haar

Breekbare lokken zijn gemakkelijk te voorkomen met deze 5 tips.


 

Varieer!
Wanneer je vaak een start of knotje draagt, zorg er dan voor dat je deze steeds op verschillende plaatsen ‘zet’. Haren breken minder gemakkelijk wanneer je niet altijd je rekkertje op dezelfde plaats in je haren gebruikt. Te strakke staarten zijn overigens ook niet goed, deze zetten druk op je haarlijn en maakt het haar extra breekbaar.

Water: koud of warm?
Warm water is ideaal om je shampoo mee uit je haren te wassen - anders krijg je de shampoo er simpelweg niet uitgespoeld. Gebruik echter koud (of lauw) water om je conditioner mee uit te spoelen, dit is beter voor de haarschubben en je haarstructuur.

Nat haar kammen?
Direct na het wassen je haren kammen met een borstel of kam? Beter van niet. Gebruik in eerste instantie je vingers om ze te ontwarren, zo vermijd je onnodige breuken in je haarlokken. Doe dit nog voordat je begint

T-shirt ipv handdoek
Wanneer je direct na het wassen je haren droogt met een handdoek – bij de meesten gaat dit er nogal ruw aan toe - kun je beter ervoor kiezen dit in een ‘knijpende beweging’ te doen én met een oud katoenen T-shirt of microvezel doekjes.

Anders drogen
Een steiltang en haardroger zijn als styling product onmisbaar voor velen onder ons, maar goed voor je haar zijn ze helaas niet! Probeer dus eens af te wisselen en je haren na het wassen eens verder te laten drogen aan de lucht. Met de zomer in het vooruitzicht is dat geen probleem: try a summer beach hair look!

DEEL DIT BERICHT