5 handige tips: zo blijft je make-up langer zitten.

Make-up uitgelopen? Hier vind je tips om dat te voorkomen.


 

Hoe vervelend is het als je midden op de dag in de spiegel kijkt en ziet dat je make-up uitgelopen is en je als een spook rondloopt. Hieronder delen we tips & tricks om dat te voorkomen en er stralend te blijven uitzien - zelfs in de zomerse hitte wanneer het extra moeilijk is om je make-up er tiptop in orde te laten uitzien!

Reinig je huid
Water en olie mixen niet goed, dus een vette(re) huid zal ervoor zorgen dat make-up sneller uitloopt. Start dus met een goede reiniging van je huid waardoor je alle overtollige talg (lees: olie) verwijdert. Na de reiniging kun je best een olievrije dagcrème aanbrengen met en SPF factor erin. Laat het minimaal 3 minuutjes intrekken voordat je aan de volgende stap begint.

Zorg voor een goede basis
Een manicure wekt het best wanneer je een perfecte basis coat gebruikt. Zo werkt het ook met make-up! Gebruik dus een goede dagcrème die je poriën de juiste verzorging biedt en ze ‘opvult’, onzuiverheden wegwerkt en last-but-not-least: die als basislaag fungeert voor jouw foundation. De Prep + Prime collectie van Mac is hier ook zeker aan te raden.

Kies de juiste producten
Zorg ervoor dat je een olievrije dagcrème kiest die een SPF zonnefactor bevat, liefst zo hoog mogelijk om rimpels en andere zonneschade te voorkomen. Voor foundation, crèmes en serums geldt: breng hier steeds dunne laagjes van aan! Wat betreft eyeliner, oogschaduw en mascara: kies waterproof varianten die het uitlopen voorkomen.

Transparante poeders
Wanneer je je dagcrème en foundation hebt aangebracht, kun je het best een doorschijnend poeder aanbrengen op je gezicht met een grote kwast. Het zal overtollige oliën verwijderen en een matte, natuurlijke finish geven. Wanneer je oogschaduw gebruikt of een lijntje onder je ogen zet, is dit poeder ook hier zeker aan te raden. Met een klein kwastje aanbrengen rond je ogen en voilà: lijntjes zullen minder snel vervagen en oogschaduw hoopt zich niet op in de plooien van je ooglid!

Tip!
Er bestaan ook zogenaamde setting sprays die je make-up extra fixeren. Zo heeft Urban Decay de De-Slick Makeup Setting Spray in haar collectie en dit is zeker een aanrader. Wel nog eventjes wachten, in augustus komt Urban Decay naar België. (of shop alvast online!)

Hema, Transparant poeder
Catrice, Prime And Fine Translucent Loose Powder
Essence, All About Matt Oil Control (Kruidvat)
Mac Cosmetics, Prep + Prime Skin
Urban Decay, Slick Oil Control Makeup Setting Spray

Last but not least…
Vrijwel iedere vrouw heeft een klein toiletzakje in haar handtas waarin enkele productjes zitten voor ‘noodgevallen’, am I right? Neem in het vervolg ook zeker de All About Matt! Doekjes mee van het Kruidvat,  het matterende papier absorbeert overtollig talg en geeft je een instant frisse look, ideaal tijdens zomerse dagen. En als laatste tip kan ik meegeven dat je uiteraard niet teveel aan je gezicht moet komen of in je ogen moet wrijven gedurende de dag, dit zorgt er immers ook voor dat make-up uitloopt en vervaagt.

DEEL DIT BERICHT