vollere wimpers

10x tips voor langere wimpers

Geef je wimpers een vollere look met deze eenvoudige tips!


 

Lange wimpers zijn altijd in. Hoe langer, hoe voller, hoe beter, nietwaar? Maar niet iedereen heeft het geluk geboren te zijn met volle wimpers. Of heeft continu een visagiste aan haar zijde (zoals Kim Kardashian dit heeft). Dus voor alle minderwimperbedeelden onder ons: hier vind je 10 trucjes waardoor je jouw wimpers een vollere look kunt geven.

Knijp de krul!
Gebruik een wimperkruller voordat je mascara aanbrengt op je wimpers. Door de kruller eventjes onder warm water te houden, krijg je het beste resultaat. Knijp de wimperkruller steeds op 3 plaatsen per wimper, elk drie seconden. Dus de eerste 3 seconden aan het begin van je ooglid, dan het midden van de wimpers en als laatste krul je het einde van de wimpers.
Best beauty buy: Shu Uemera Eyelash Curler

Prima primer
Een primer mascara zorgt voor een geode verzorging van de tere wimperhaartjes en beschermt het tegen chemicaliën die in mascara’s verwerkt zitten. Sommige primers hebben zelfs micro-vezels en extra vitamines die ook voor extra lengte van de wimpers zorgen.
Best beauty buys: CILS booster XL van Lancôme, Lash Building primer van Clinique

Mascara
Zoveel merken beweren dat zij met hun mascara’s de langste en volste wimpers creëren. Ik denk dat we enkele tips kunnen geven, maar dat het merk en type mascara toch wel heel persoonlijk is, dus probeer er verschillende uit en hopelijk vind je jouw eigen favoriet!
Let zeker op de borsteltjes: zo zal een dikke, volle borstel meer volume aanbrengen en zorgt een smallere versie voor meer lengte.
Best beauty buys: The Falsies Big Eyes Rebel Black (c) van Maybelline, Diorshow Iconic Overcurl Waterproof - Over Noir van Dior
Black is my happy color!
Zwart is de meest flatterende mascarakleur die bij vrijwel iedereen de meest dramatische look zal gaan geven. Wil je echt voor vollere wimpers gaan, kies dan zeker voor zwart!
Tip: Zeker wanneer je rood- of blondharig bent, is het een tip om ook eens voor een bruine teint  te gaan, hierdoor creëer je een meer natuurlijke oogopslag.

De kunst van het aanbrengen
Het aanbrengen van de mascara is de basis. Breng vanaf je ooglid een eerste laag aan in een zigzag beweging. Laat deze eerste laag vervolgens 10 seconden drogen voordat je een tweede laagje aanbrengt. Bij het aanbrengen van deze tweede laag houd je je mascararoller in een verticale positie en tip je de uiteinden van je wimpers met het borsteltje. Met een propere mascararoller of borsteltje (waar dus niks op of aan zit), kun je de resterende klodders verwijderen.

More drama, please!
Als je een zeer dramatische look wilt hebben, kun je het volgende proberen tussen de 2 laagjes mascara in: dip een wattenstaafje in babypoeder (talkpoeder) en breng hiermee lichtjes het poeder van achter naar voren aan op je wimpers. Breng vervolgens de tweede laag mascara aan en je zal zien dat dit laagje poeder meer grip zal geven waar de mascara aan zal vasthechten. Resultaat: een meer intensere look!

Lower lashes
Vergeet zeker niet de onderste wimperhaartjes! Wanneer deze haartjes onder jouw ogen echter zeer klein zijn, zorg er dan zeker voor de mascara aan te brengen met een klein borsteltje (om klodders te voorkomen). Zo heeft Maybelline een mascararoller waarin een groter en kleiner borsteltje verwerkt zit.

Mooi zijn komt van binnenuit
Ook voedingssupplementen kunnen uitkomst bieden. Zo staat Vitamine B (Biotin) bekend om de versterkende werking voor haar, huid en nagels. En dus ook voor wimperhaartjes! Contacteer wel eerst altijd je apotheker voordat je begint met het innemen van allerlei voedingssupplementen.

Keep it clean!
Je gezicht niet reinigen voor het slapen gaan is not done. Wat je wimpers betreft kan het er zelfs voor zorgen dat de kleine haartjes kunnen breken. Zorg er dus zeker voor dat je elke avond voor het slapen gaan, je gezicht en ogen goed reinigt.

Groeimiddeltjes?
Er bestaan verschillende serums die wimpergroei doen vergroten. De RapidLash Eyelash & Eyebrow Enhancing Serum (zie collage) is aan te raden, maar wel prijzig. Eventueel is dit een goedkopere optie. Let er wel op dat dit soort serums minstens een maand lang gebruikt moeten worden voordat je het gewenste effect ervan opmerkt. Of smeer gewoon elke avond (na het reinigen) een dun laagje kokosolie of zachte olijfolie over je wimpers om ze zacht en sterk te houden.

Afbeeldingen via 1, 2

DEEL DIT BERICHT