10x inspirerende reisboeken

Bij het doorbladeren van deze prachtige boeken, wil je direct de wereld gaan verkennen...


 

Gypset travel - Julia Chaplin
In haar tweede boek neemt Julie Chaplin ons mee naar verborgen vakantieplaatsen van de gypsy jet-setters. Van Jose Ignacio in Uruguay tot de Aeolian eilanden in Italië laat ze ons de glamoureuze, maar toch ook wel eenvoudige levensstijl zien van deze bohemiens aan de hand van mooie foto’s en leuke interviews.

Hide and seek - the architecture of cabins and hide-outs
Dit is het boek voor iedereen die op zoek is naar een plek om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven in de stad. Hier vind je de ideale inspiratie voor het creëren van je eigen afgelegen toevluchtsoord of cabin. De fantasierijke constructies combineren klassieke architectuur met modern leven en laten ons zien hoe zo’n afgelegen schuilplaats kan zorgen voor rust en balans in ons hectisch leven.

The outsiders - new outdoor creativity
Ben je ook zo iemand die zich graag wendt tot de natuur om op zoek te gaan naar rust en avontuur om even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur? Dan vind je dit zeker een interessant boek. Het laat je de verfrissende en evoluerende levensstijl zien van succesvolle outdoor- en lifestyle ondernemers aan de hand van interviews en mooi beeldmateriaal.

Home is where you park it - The restless transplant
Voor wie stiekem droomt van een roadtrip of wereldreis in een leuk busje is dit het ideale boek om helemaal bij weg te dromen. Het boek bevat 125 pagina’s gevuld met inspirerende foto’s van busjes en caravans van over de hele wereld.

Genesis - Sebastiao Salgado
Het prachtige fotografische werk van Sebastiao Salgado laat onze wonderlijke planeet in haar pure en natuurlijke vorm zien. Zijn liefde en respect voor de natuur is duidelijk af te leiden uit de talloze prachtige beelden. Om het in zijn woorden te zeggen: “In GENESIS, my camera allowed nature to speak to me. And it was my privilege to listen.”

National Geopgraphic - The photographs
Een echte klassieker en must have voor iedereen die van fotografie en reizen houdt. Dit boek toont de verbeeldingen en vaardigheden van de opmerkelijke fotografen van National Geographic zoals David Doubilet, William Albert Allard, Sam Abell en Jim Stanfield. Ze delen hun kennis, technieken en persoonlijke ervaringen over bepaalde beelden en hun avonturen in het veld.

100 getaways around the world - Taschen
Een echte aanrader voor wie veel reist en op zoek is naar de beste hotels. Taschen zocht, vond en selecteerde 100 hotels op basis van criteria als stilistische harmonie, ligging, service en prijs-kwaliteitverhouding. Bij elk hotel krijg je een duidelijk beschrijving en informatie zoals het aantal kamers, de prijzen, de keuken en de x-factor: wat het hotel nu zo speciaal maakt dat je er moet verblijven. Je kan natuurlijk ook gewoon rustig wegdromen bij het zien van al deze prachtige hotels.

Once in a lifetime - travel and leisure redefined - Gestalten
Het boek is een bundeling van een aantal topbestemmingen die bewust kiezen voor het vertragen van ons hectisch leven. Denk hierbij aan betoverende boomhut-hotels, eco-vriendelijke resorts, boerderijen waar gasten kunnen helpen met het werk, eenvoudige hotels en glamping sites in een spectaculair landschap. Dit allemaal zeer goed beschreven en natuurlijk aangevuld met zeer fraaie beelden.

Nomad - Jeroen Toirkens
Sinds 1999 volgt en bestudeert Toirkens het leven van verschillende nomadische stammen in Centraal-Azië, Rusland, Mongolië en de Arctische regio. Hierdoor ontdekte hij dat door globalisering, armoede en klimaatsveranderingen de traditionele manier van leven voor de nomaden steeds moeilijker wordt. Hij toont diverse en vaak tragische beelden van het nomadisme in de 21ste eeuw.

Paris in color - Nichole Robertson
De stad van de liefde in beeld gebracht aan de hand van een eindeloos kleurpalet. Nichole Robertson’s weelderige foto’s van kenmerkende gegevens van Parijs, allemaal op kleur gerangschikt tonen je de stad zoals je ze nog nooit zag. Parijs in kleur zal mensen die houden van kunst, kleur, design en Parijs aangenaam verrassen.

DEEL DIT BERICHT

MEER LIFESTYLE + INTERIOR + A DAY OFF? + INSPIRATION, PLEASE! + TO DO